Kan du male et hus selv?

Har du overvejet om du kan male et hus selv?

Jeg er lige flyttet ind i et hyggeligt træ hus og jeg har givet mig i kast med at male huset selv

Tidliger I år flyttede jeg ind i et træ hus der trængte til en kærlig hånd udenfor. Derfor gik jeg og lurede på om jeg kunne maler huset selv. Efter en snak med den lokale maler så blev jeg enig med mig selv om at det kunne jeg godt. Et bræt af gangen

Først skulle jeg skaffe noget maling

Maling skal der til så jeg gik i gang med at finde ud af hvilke maling jeg skulle bruge. Gori eller ?

Hurtigt gik det op for mig at det der maling det var ikke billigt. Men valget faldt på Sigma Prisen var god og det var vandbaseret hel dækkende maling. Det virkede som en god plan for mig.

Pensler skal der til

Jeg fik rodet mig frem til at jeg havde en gammel halvstiv pensel i blandt mit malergrej. Det skulle sener vise sig at være en fordel med en stiv pensel.

Faktisk så er det ret hårdt for penslen at male et træhus og penslen bliver hurtig slidt og forsvinder.

Jeg fandt en anden pensel og nu ville jeg så bruge en helt ny fin lakpensel.  Sikke en dårlig beslutning. Jeg vil lige sige at en lak pensel er meget blød og det er ikke nemt at fordele den tykke Sigma heldækkende maling. Så den røg ud igen og jeg fik købt en pakke blandet pensler i det lokale supermarked. Kedelige og stive pensler.

At male et helt hus kræver planlægning

Ja jeg gik jo bare i gang. Jeg skulle se hvordan det så ud og så gik det fremad. men jeg overså altså at det sorte hus have et hvidt udhæng. Så jeg fik skaffet noget hvid maling fra Sigma og gik i gang med udhæng. Men det var ikke så ment som jeg havde drømt om. Faktisk så endte der mere hvid maling på det nymalede sorte maling end der kom hvid maling på udhænget.

Jeg var nød til at lave en plan.

Taktikken blev at det hvide skulle males først på resten af huset og derefter skulle alt det sorte males.

Det er ikke så svært at male et helt hus

Hvis du er alene om at male huset så kan det være en god dag at male nogle timer hver dag når vejret tillader det. Så er det bare at tage et stykke af gangen. 

Sørg for at få maling på penslen og mæt dit træværk så du får malingen godt ind i revner og sprækker og holde hele tiden øje med løbere. Hvis du holder den plan så går det stille og roligt frem af. Husk hvis du gør det ordentligt så kan du måske vente et år mere før du skal male huset igen.

Hver gang du har malet så skal du huske...

Ja når du er færdig med at male for i dag så HUSK altid at vaske din pensel godt af. Skyl og skyl til der ikke kommer mere farve ud af pensle. Og et lille tip, sæt din pensel til at tørre med hårene op af. Hvis nu at der er noget maling i penslen så løber det ikke ud i hårene når du stiller penslen på den måde.

Men når du skyller din pensel så holder den bare længere. hvis du blot pakker din pensel ind til næste gang så kan du hurtigt ødelægge en god pensel.

Husk at lukke din maler spand ordentligt så det ikke står og tørre og derved giver klumper i resten af malingen.

Kan du male dit hus selv