Hvad koster det at flytte

Hvad koster det at flytte fra en bolig til en anden bolig?

Mange tænker ikke over hvad det koster at flytte. Men her vil vi prøve at give dig et overblik over flytte udgifterne.

Vi tager udgangs punkt i at du har fundet en bolig der koster det samme som den du bor i nu og depositum er det samme. Vi går også ud fra at du bor i en lejebolig.

En af de udgifter som du sjældent selv kan styre er udflytning / renovering af den bolig du er i nu. Mange udlejere vil have at du maler vægge, lofter, træværk og metal. Det kan blive en dyr fornøjelse hvis din udlejer hyre en håndværker til det. Ofte kan du gøre det selv hvis du giver dig god tid til det.

Hvad koster det at købe maling?

Når du skal male i en lejlighed du flytter ud fra så bør du gå efter nogle af de gode malinger. Det kan være Flugger, Beck og Jørgensen eller Dyp i Dyrup. Det er maling der koster mere end de andre men du får en god fed maling der dækker godt og jævnt hvis du maler stille og roligt. En 10 spand maling koster omkring 1000 kr. Hvis du er lidt fræk så handler du om prisen, du kan ofte få stor rabat på maling.

Sørg for at få en god pensel og en god maler rulle også.

Her kan du se nogle priser på maling

Gulve

Nogle udlejere vil have at gulvet skal slibes ned når du flytter men tjek lige med Lejernes LO eller Digura for slid på gulv er sjældent noget du kan blive hængt op på. Derimod hvis du har haft en økse igennem stue gulvet så skal du selvfølgelig dække skaderne.

Hvis der er gulvtæpper på så kan du ofte nøjes med at give dem en tur med en tæpperenser da du igen ikke skal betale for almindeligt slid og ælde. En tæpp renser kan du ofte leje for få penge så inklusiv rengøringsmidlet koster det omkring 500 kr.

Hvad koster det med selve flytningen

Du skal have fat I flyttekasser og der anbefales du at finde nogle gode faste nogle. Boxit har flyttekasser i mega god kvalitet og de kan nemt sælges igen efter flytningen så du faktisk ender med at bruge det sammen som hvis du købte nogle billige usikre kasser der ofte går i stykker.

Sørg for at have kasser nok. Det er nemmer både for dig at pakke ud og ind, og det er nemmer for dine hjælpere at flytte kasser end poser og sække der går i stykker. Du kan nemt blande bøger og dyner så kassen ikke bliver så tung. Sæt 30 kr af til en flyttekasse hvis du køber nye gode kasser og 15 kr af pr kasse hvis du køber brugte.

Flyttekasser-Rumfidusen

Dine hjælpere til flytningen.

Ja du skal pleje dine hjælpere godt. For ellers gør de død for energi og får travlt med at fise hjem. Sørg for at der er et blandet udvalg af vand og sodavand og sørg for at der er noget mad. Det kan være alt fra rugbrød og pålæg til pizza eller en gryderet. Uanset hvad så sørg for at der er mad og drikke til dem… når de har spist så er de ofte villige til lige at hjælpe dig med at få nogle af de tunge domme ting sat på plads

Regn med at hver hjælper skal have for 100 til 200 kr mad og drikke…. det er piv billigt i forhold til en flyttemand der ofte koster 300 til 500 kr i timen.

Når du er flyttet med alle dine ting

Så skal du jo tilbage og gøre rent i den gamle bolig. Her vil jeg anbefale dig at du sætter 100 kr af til nogle gode rengøringsmidler og en liter Coca Cola. Ja du starter nemlig med at fylde dit wc med en hel liter Coca Cola. Så står det og renser dit wc stille og roligt.

Så skal du bruge en bøtte brun sæbe til din ovn. Smør ovnen ind i brunsæbe og lun det op til 50 grader til det begynder at boble. Lad sæben sidde i nogle timer eller til næste dag og var det så godt af.

Du skal bruge en liter eddike i dit køleskab. Sørg for at vaske dit køleskab af med en våd klud og rengøringsmidler. Tør efter med eddike, både vægge hylder og gummilister. Så kommer der ikke mug og det dufter dejligt.

Klorin ( udskældt rengøringsmiddel ) Men hvis du har nogle misfarvninger i dine skabe så kan du nogle gange tage dem med lidt klorin. Igen så vask dine skabe af og tør efter med eddike.

Vinduerne skal også vaskes ude og inde. Brug varmt vand og eddike. Det gør dine vinduer fine og flotte. Hvis vinduespudseren kan bruge det i 100 år så kan du også.

Huska at vaske alle overflader, bag ved komfuret og filter i emhætten når du skal flytte.

Tilbage i den nye bolig

Nu skal du have alle ting på plads i din nye bolig. Nu er det du skal se dig om for ellers stikker dine flytte udgifter af. Det første og ofte det dyreste er gardiner. For ja de gamle lod du hænge eller gav væk fordi du vidste at de ikke passede i din nye bolig. Derfor så skal du bruge noget tid på at gå lidt på jagt og finde tilbud så du ikke bruger alle pengene på nye gardiner til din bolig.

Gulvtæpper, lamper, knager, kroge, skabe, møbler og en masse andet kan tømme din opsparing hvis du ikke passer på. Når du flytter så skal du sætte et beløb af til hvad det må koste og sørg for 25% i buffer.

Kort sagt, det koster en del at flytte.

Selve flytningen er ikke det dyr. Det er alle de uforudsete udgifter, der hænger sammen med flytningen der er dyr.

Tjek evt Rumfidusens sponsorer måske kan du spare lidt hos dem